Mūsu ēdiens ir dabas daļa. Gadsimtiem ilgi mūsu senčiem savvaļas augi bija galvenais uzturs. Attīstoties kultivētiem augiem, zināšanas pamazām zuda un mūsdienās daudzi pat neticīgi skatās uz savvaļas augu izmantošanu uzturā.
Dabas piedāvājums ir daudzkārt bagātīgāks, daudzveidīgāks un veselīgāks nekā jebkura lielveikala piedāvājums. Ēdamie savvaļas augi satur daudz vairāk vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu nekā kultūraugi. Izrādās, ka no augiem, kurus līdz šim uzskatījām par nezālēm, var pagatavot neticami gardus un veselīgus ēdienus un dzērienus.
Mani interesē uzzināt, kādos veidos savvaļas augi mums var palīdzēt dažādās jomās. Brīvajos brīžos (kaut to būtu vairāk!) man patīk eksperimentēt , pētīt un uzzināt ko jaunu. Ziemā vairāk meklēju informāciju grāmatās un internetā, bet no pavasara līdz rudenim aktīvi darbojos viena vai kopā ar interesentiem, vadu ekskursijas, seminārus, piedāvāju degustācijas par tēmu savvaļas augi veselībai, skaistumam un maltītei.
Dabas piedāvājums ir daudzkārt bagātīgāks, daudzveidīgāks un veselīgāks nekā jebkura lielveikala piedāvājums. Ēdamie savvaļas augi satur daudz vairāk vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu nekā kultūraugi. Izrādās, ka no augiem, kurus līdz šim uzskatījām par nezālēm, var pagatavot neticami gardus un veselīgus ēdienus un dzērienus.
Mani interesē uzzināt, kādos veidos savvaļas augi mums var palīdzēt dažādās jomās. Brīvajos brīžos (kaut to būtu vairāk!) man patīk eksperimentēt , pētīt un uzzināt ko jaunu. Ziemā vairāk meklēju informāciju grāmatās un internetā, bet no pavasara līdz rudenim aktīvi darbojos viena vai kopā ar interesentiem, vadu ekskursijas, seminārus, piedāvāju degustācijas par tēmu savvaļas augi veselībai, skaistumam un maltītei.
Ēdamo savvaļas augu iepazīšana
Augi atrodas jebkurā pļavā, un mežā. Pastaigā gida pavadībā iepazīsim ēdamos savvaļas augus, to atrašanas vietas un ievākšanas nosacījumus. Svaigais piejūras gaiss , pļavas un meža augu smaržas dos pozitīvas emocijas un enerģiju jebkuram ekskursijas dalībniekam.
Maltītes gatavošana un degustācija
Vai esat garšojuši nezāļu pesto , nātres mundierī , madaru saldējumu vai plūškūkas? Neparasto ēdienkarti veido augi, kas ir ievākti ekskursijas laikā . No tiem pļavā vai mājās gatavosim salātus, zupu vai pamatēdienu, desertu vai dzērienu. Smaržu garšu iepazīšana, eksperimentēšana , ēdienu nepierastā izskata baudīšana — tā ir ne tikai izklaide, bet arī jaunas zināšanas, ko izmantot savā virtuvē.
Pakalpojumi:
Kulinārā darbnīca ( no 20 Eiro, 3 –4 stundas)
2015
Augu produkti ( sejas ūdeņi - hidrolāti, tinktūras, augu izvilkumi eļļā, ziedes, tējas, ziedu sīrupi, augu pulveri u.c.)
Publicitāte
2017
Žurnāls 36,6 maijs/2017
2016
Žurnāls Baltijas koks 11/12/2016
Veselīga pārtika - skaties video ŠEIT!
Dabīga kosmētika - skaties video ŠEIT!
2015
Žurnāls Dzīves priekam 10.04.2015
Laikraksts Kurzemes vārds 13.05.2015.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru